Blog > Diş Beyazlatma > Lazer Beyazlatma İle Beyaz Dişler
Lazer Beyazlatma İle Beyaz Dişler
Dişlerimiz; beslenme, konuşma gibi hayati fonksiyonların gerçekleştirilmesini sağladığı gibi sosyal yaşantımız içinde bizi yansıtan en önemli aynamızdır. Fizyolojik renk koyuluğu, yaşlılık, yapılmış olan kanal tedavileri, yediğimiz ve içtiğimiz şeyler; özellikle kahve, çay, sigara, kola; erken yaşlarda kullanılan antibiyotikler dişlerimizde istemediğimiz renkleşmelere yol açabilmektedir. Diş hekiminiz tarafından yapılacak olan diş temizliği sonrasında Lazer bleaching- diş beyazlatma yöntemi ile Bembeyaz dişlere sahip olabilirsiniz.
Yetişkin herkese uygulanabilen Lazer diş beyazlatma işlemi, mutlaka Diş hekimi kontrolünde yapılmalıdır. Lazer Diş Beyazlatma işleminin dişlere hiçbir zararı yoktur. Dişe zarar vermediğine dair çok sayıda araştırma mevcuttur. Akılda bulundurulması gereken en önemli nokta; piyasada, kontrolü bulunmayan dişlere zararlı maddeler içeren ürünlerin kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir. Kontrolsüz kullanılan diş beyazlatma ürünlerinin dişte yapısal bozukluklara sebep olabilmektedir. Bazı beyazlatma ürünleri ise tamamıyla aşındırıcı içerir. Bunlar daha çok macunların içinde bulunur. Aslında dişin üzerindeki birikintilere yönelik ürünlerdir. Uzun süreli kullanımlarda dişte aşınmalar yapabilirler.
Beyazlatma işlemi kalıcı bir uygulama değildir. Yapıldıktan sekiz – oniki ay gibi bir sürede beyazlık azalabilir. Uygun hastalarda ve dişlerde yılda bir kez tekrarlanabilir. Diğer bir sorunda dişin renginin açılması, beyazlamasının hastadan hastaya değişiklik göstermesidir. Bazı hastalarımızda çok güzel bir şekilde dişler beyazlarken başka bir hastada aynı sonuç alınamayabilir. Bunun nedeni dişlerdeki renk değişikliği nedeninin farklı olmasıdır. Özellikle flourosos gibi dişlerin gelişimi sırasında aşırı flour alınımı nedeni ile oluşan renkleşmeler bu işlem ile çok açılamamaktadır. Bu uygulamada esasında dişlerin rengi açılmaz. Dişin üstündeki şeffaf tabaka matlaştırılarak aynı buzlu camın beyaz gözükmesi gibi dişlerin rengi açılır. Kullanılan kimyasal maddenin kalitezi açılmanın miktarını belirleyen en önemli unsurdur.