Blog > Çene Cerrahisi > Çene Cerrahisi Operasyonu Sonrası Tavsiyeler
Çene Cerrahisi Operasyonu Sonrası Tavsiyeler
Çene Cerrahisi Sonrası Neler Yapılmalı?
Çene cerrahisi operasyonlarından sonra dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir:
- Operasyondan sonra ağzınızda bulunan tamponu 30 dakika kadar ısırınız. Bu süre sonunda hala kanamanız varsa, yaklaşık aynı büyüklükteki iri bir pamuğu veya gazlı bezi elinizi iyice yıkadıktan sonra aynı bölgeye baskı yapacak şekilde yerleştirip dişlerinizi sıkınız.
- Operasyondan sonraki ilk 24 saat içerisinde sızıntı şeklinde hafifçe kanamanız olabilir. İlk 48 saat ağzınızı mümkün olduğunca çalkalamayınız ve tükürmeyiniz.
- Sıcak şeyler yiyip içmeyiniz ve sıcak banyo yapmayınız. Aksi halde kanamaya neden olabilirsiniz. Parmaklarınızı ve dilinizi mümkün olduğunca bu bölgeden uzak tutunuz.
- Aspirin, kumadin ve türevi kan sulandırıcı ilaçlar kanamayı arttıracağından operasyon öncesi kesilmelidir. Operasyon sonrasındaki ilk gün eğer kanamanız yoksa tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz.
- Anestezi (uyuşukluk) yaklaşık 2-3 saat içerisinde etkisini kaybetmeye başlayacaktır. Bu süre içerisinde dudak ve yanaklarınız uyuşuk olduğu için özellikle sıcak bir şeyler yerken veya içerken dudağınızı yakabilir veya ısırabilirsiniz. Bu nedenle ancak lokal anestezinin etkisi tamamen geçtikten sonra, sıcak olmaması koşulu ile yumuşak besinler alabilirsiniz.
- Özellikle ilk 24 saat içerisinde soğuk kompres yapmak yüzünüzün veya yanağınızın şişmesini azaltacaktır. Bunun için bir naylon torba içerisine koyduğunuz buzları, bir havlunun üstünde bu bölge üzerine uygulayınız. Her seferinde 10 dakika ara vererek, 10’ar dakika boyunca bu işleme bütün gün devam ediniz. Buzu doğrudan cildinize tutmayınız.
- Dişlerinizi ertesi gün fırçalamaya başlayabilirsiniz. Yalnız operasyon bölgesini daha özenli ve yumuşak fırçalayınız. İlk günlerde dikişlerde herhangi bir problem olmaması için fazla basınç uygulamamaya özen gösteriniz.
- Operasyon sonrası ilk 72 saat (3 gün) bu bölgenin şişeceğini, cildinizde morluklar oluşabileceğini unutmayınız.
- Size verilen ilaçları düzenli kullanınız.
- Bir hafta sonra dikişlerinizin alınması ve kontrolünüzün yapılması için tekrar randevu almayı unutmayınız.
Size verilen yukarıdaki bilgilerin hastanın genel durumu ve yapılan işleme bağlı olarak değişebileceğini unutmayınız ve doktorunuzun önerilerine harfiyen uyunuz.
Çene Eklemi Hastalıkları Tedavi Fiyatları
Çene cerrahisi ameliyat fiyatının belirlenebilmesi için hastanın ağız ve diş muayenesinin yapılması gerekir. Çekim fiyatları özellikle tedavinin uygulandığı kliniğe, doktor tecrübesine ve hastanın ihtiyacına göre değişiklik göstermektedir.
Ağız ve diş tedavinizin doğru yapılabilmesi için uzman ve tecrübeli hekimlere başvurmanız son derece önemlidir.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağız Kanseri Nedir ve Kimler Risk Altındadır
Prof. Dr. Serhat Yalçın’ın Ağız Kanseri ile İlgili Yazısı Bursa Hayat Gazetesinde! Dentram Diş Klinikleri Kurucularından Ağız, Diş…
Diş Hassasiyeti Hayatınızı Kısıtlamasın
Dondurma yemek, buzlu bir su içmek yada sıcacık bir kahve yudumlamak sizin için ağrılı bir deneyime dönüşmüşse diş…
Çocuklarda Diş Sağlığının Önemi
Çocuklarda diş sağlığı zaman zaman göz ardı edilen, oysa en az yetişkin diş sağlığı kadar önemli bir konudur.…
RANDEVU TALEP FORMU
Dentram Diş Klinikleri Uzman Doktorlarından Randevu Almak için Lütfen Formu Doldurunuz