Süt Dişlerinin Çekimi Ne Zaman Yapılmalı Mı?
Süt dişleri 6-8 yaşlarında değişmeye ve yerlerini kalıcı dişlere bırakmaya başlar. Diş değişimi 12 yaşına kadar devam eder.
Süt dişleri alttan gelen kalıcı dişin, kökünü eritmesi neticesinde sallanmaya başlar ve çoğunlukla kendiliğinden düşer. Bazen süt dişi sallanmaz, düşmez ve alttan gelen diş farklı bir yerden ağızda belirir. Bu durumda süt dişinin çekilmesi gerekir.
Süt Dişlerinin Çekimi Nasıl Yapılır?
Çocukların diş hekiminde yaşadıkları ilk tecrübeler çok önemlidir. Diş hekimi korkusu sıklıkla çocukluk döneminde yaşanmış kötü bir tecrübeden kaynaklanır. Çocukların tedavileri sırasında süt dişlerinin çekimlerinin, çocuğun 1-2 seans alışma döneminden sonra yapılması daha doğru olur. Çekim sırasında ağrı oluşmaması için anestezi yapılması şarttır.
Çocuklar özellikle iğne ve anesteziden korkarlar. Biz Kliniklerimizde dijital anestezi kullanarak çocuklarda diş çekimlerini daha kolay yapabiliyoruz. STA kısaltmasıyla tek diş anestezisi yöntemi ile enjektör olmadan kalem gibi ufak bir uçla anestezik uygulanmakta ve çocuğun endişesi azalarak çekim kolaylıkla gerçekleştirilmektedir.