İmplant Tedavisi

Diş İmplantı Nedir?

Prof. Dr. Serhat Yalçın

Diş implantı, “eksik dişin yerine ya da ağızda kayba uğrayan kısımları tamamlamak amacıyla, çene içine veya üstüne yerleştirilen yapay diş kökü” olarak tanımlanabilir.

Şu ana kadar elde edilmiş bilgilerden, ilk kez M.Ö. 3000’li yıllarda Çin İmparatorluğunda altın ve gümüş iğneler kullanılarak yapıldığını öğrendiğimiz bu tedavi şekli, günümüzde insan vücudunun rahatlıkla kabul ettiği ve diş dokusuna uyumlu titanyumdan yapılan materyalin, diş kaybının olduğu bölgelere uygulanmasıyla gerçekleşmektedir.

Diş kayıplarına genelde estetik bir sorun olarak bakılsa da, uzun vadede bu durum farklı sağlık sorunlarını beraberinde getirir. Bu bilinçle gereken tedavinin gecikmeden yapılması önemlidir. Doğal dişlere en yakın sonucun alındığı diş implantları ile bu riski kalıcı olarak ortadan kaldırmak mümkündür.

Günümüzdeki modern implantolojinin mimarı İsveçli ortopedist Ingvar Brånemark’tır. 1950’li yıllarda tesadüfen tavşan kemiklerinde titanyumun kemiklerle kaynaştığını bulmuştur. 1960’lı yılların ortalarında da ilk vidalı diş (implant diş) bir hastaya uygulanmıştır.

Prof. Dr. Serhat Yalçın’ın Diş İmplantları Hakkındaki Videosunu İzleyin

İmplant Diş Nasıl Yapılır?

İmplant diş veya vidali diş, lokal anestezi altında ve muayenehane şartlarında uygulanan bir cerrahi işlemdir. Eksik dişi olan hastaların diş etinde küçük bir kesi yaparak çene kemiğine ulaşılır. Bu işlem için özel üretilmiş aletler veya frezler kullanarak kemikte yuva açılır ve implant hastanın çene kemiğine yerleştirilir.

İmplant Hangi Durumlarda Yapılır?

  • Diş implantları veya dental implantlar her diş eksikliğinde uygulanabilir. 
  • Dişlerin çekiminden sonra kemiğin boş olması diş kemik erimesine ve rezorpsiyona neden olur. Diş eksikliklerinde köprü yapılması hem sağlam dişlerimizin zarar görmesine de eksik dişin olduğu yerdeki kemiğin erimesine neden olur. Bu boşluklara implant yapılması durumunda çene kemiğindeki erimenin önüne geçilmiş olur. 
  • Hiç diş bulunmayan alt ve üst çenelerde de implant tedavisi yapılabilir.  
  • Tek dişini  kaybetmiş hastalarda da, tek diş implant tedavisi uygulanabilir.
  • Yoğun kemik erimesi sonucunda hastanın tam protezinin kullanılmadığı durumlarda da implant tedavisi ile tutuculuğun artması sağlanabilir. 
  • Büyük azı dişlerin kaybında ağız içindeki arka bölge dişsiz bitiyorsa, hastalara takılıp çıkarılabilen bir bölüm protez yerine birkaç implant üzerine sabit bir köprü yapılabilir.
  • Eksik dişlerin olduğu uzun boşluklarda, köprülerin boyutlarının uzun olması sorun olabilir. Diş eksikliğinin olduğu bölgeye uygulanacak bir ya da birkaç implant ile uzun köprülerin desteği ve dayanıklılığı artırılabilir.
  • Yalnızca tek diş kaybının olduğu, eksik olan dişin iki yanındaki dişleri küçültmeye gerek kalmadan, diş yerine tek implant yerleştirilerek, üzerine tek bir kaplama yapılabilir.

Diş İmplantı Yapımı Ne Kadar Sürer?

Dentram İmplant Tedavisi

Çene cerrahisi ve implantoloji uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın bu alanda uzun yıllardır başarılı operasyonlara imza atmaktadır. Çene cerrahisi ve implantoloji deki başarısı ile yurt içinde ve dışında bilinen Yalçın, tedavilerine kurucu ortağı olduğu Dentram Diş Kliniklerinde devam etmektedir. İmplant yapımı ve tedavi süreci konusunda Prof. Dr. Serhat Yalçın’ın hazırladığı videolar da sizlere tedavi sürecinin ağrısız olduğunu anlatmaya yardımcı olacaktır. İmplant tedavisi diğer tedavi türlerine göre, gerek estetik gerekse işlevsel olarak en uygun tedavidir. İmplant diş tedavisinde implant yapılacak bölge, lokal anestezi ile uyuşturulup, 5-10 dakika içinde implant yerleştirilir. İmplantın çene kemiği ile bütünleşmesi (çene kemiğine kaynaması) için 1,5 – 2 ay beklenir.

İmplant Tedavisi Sonrası Protez Yapılana Kadar Dişsiz mi Kalınır?

Bu durum hastadan hastaya değişebilmektedir. Özellikle ön dişlerdeki diş eksikliği estetik olarak hastaları rahatsız eden bir durum olduğundan, implant uygulaması sırasında yeterli kemik desteği söz konusu ise hastalara geçici sabit protezler yapılmaktadır. 

Tam diş eksikliği olan ve “All on four” gibi tekniklerin uygulandığı hastalara implant uygulamasının yapıldığı gün geçici sabit diş yapmak mümkündür. Ancak kemik stabilitesinin yeterli olmadığı, implantların kemikle uyumunun zayıf olduğu ve kemik grefti uygulanan olgularda hastalara geçici diş uygulaması doğru olmayabilmektedir. Bu nedenle her hasta kendi tedavisi ile değerlendirilir ve hasta için en iyi çözüm hekim tarafından oluşturulur. 

İmplant Takıldıktan Sonra Diş Ne Zaman Takılır?

Kemik dokusundaki iyileşme için zamana ihtiyaç olduğundan, İmplant uygulamasından hemen sonra protez takılmaz. Bu nedenle protezin takılma aşaması hastanın tedavi sürecine göre değişiklik göstermektedir. İmplantın kemiğe kaynama süresi tamamlandığında protez aşamasına geçilebilir. Uygun koşullar sağlandığında, yaklaşık  1,5-2 ay sonra implant üstü protez aşamasına geçilebilir.

İmplant Destekli Protezler

İmplant üstüne yapılan diş ve protezler, implant destekli protezler olarak adlandırılır. İmplant destekli protezlerin klasik protezlere göre pek çok avantajı vardır. Bunlar;

  • Yapım ve uygulaması kolay bir işlemdir
  • Estetik olarak olumlu katkısı çoktur
  • Kemik kaybı önlenir
  • Ağız hijyeni kolayca sağlanır
  • Klasik protezlere göre daha dayanıklıdır
  • Isırma, çiğneme, konuşma doğallığı korunur
  • Yumuşak dokularda zamanla oluşan aşınmalar azalır

İmplant Dişin Ömrü Ne Kadardır?

İmplantın ömrü bir dişin ömrü kadardır. Ancak kendi dişlerimiz de olduğu gibi, implantlarında bakımı aksatılmamalıdır. Düzenli olarak fırçalanmalı, diş ipi ile temizlenmeli ve gargara kullanılmalıdır.

İmplant Tedavi Süreçleri Nedir?

İmplant aşamaları,, hastanın durumuna göre değişebilir. Hasta implant için gerekli yeterlilikleri karşılıyorsa, implant uygulandıktan 6 hafta sonra protez işlemine başlanabilir ve 2 ay içerisinde tüm tedavisi tamamlanır. Ancak hastaya ileri cerrahi teknikler uygulanır ve kemik oluşturulursa bu tedavi süresi 1 yıla kadar uzaya bilmektedir.

Dişte Kemik Kaybı Olursa İmplant Yapılabilir Mi?

Diş çekimi, diş eti ve diş çevresi doku hastalıkları, fonksiyonsuzluk atrofisi, travma, neoplaziler, kistler gibi sebeplerden dolayı alveolar kemikte kayıplar meydana gelmektedir. Alveolar kemiğin hacmi azaldığından, diş implantlarının estetik ve fonksiyonel olarak yerleştirilmesini engelleyecek vertikal ve horizontal kemik kayıpları ortaya çıkmaktadır. İmplant cerrahisinin mümkün ve başarılı olması için öncelikle bu defektlerin restorasyonları gerekmektedir.

Bir hastaya implant yapılabilmesi için yeterli kemik kalınlığına ihtiyaç duyulur. Piyasada bulunan implantların en kısası 6-8 mm yüksekliğinde 3,5-4 mm çapındadır. Dolayısıyla bu kalınlıkta bir implantı çene kemiğine yerleştirmek için bundan daha kalın bir kemik yapısına ihtiyaç duyulmaktadır. 6-8 mm lik bir implant için 7 veya 9 mm  kemik yüksekliğine, 3,5 mm lik bir implantı yerleştirmek için de çapı 5,5 mm lik kemik kalınlığına ihtiyaç duyulmaktadır. Eğer hastada bu seviyede ve miktarda kemik yoksa ileri cerrahi tekniklerle kemik yükseltme işlemlerine müraacat edilmektedir.

Sonuç olarak her hastaya implant diş yapılabilir. Ancak kimi hastaya gelir gelmez kimi hastaya da 6-12 ay süreli bir tedavi uygulandıktan sonra implant yapılabilmektedir. Yani dişte kemik kaybı olursa restorasyon sağlandıktan sonra uygun implant teknolojisi ile tedaviniz yapılabilir.

Her Yaşta Diş İmplantı Uygulanabilir Mi?

Gelişimini tamamlamış her sağlıklı hastaya implant diş yapılabilir. Hastalar gelişimini tamamlamadığında implant yapılamaz. Çünkü implantın konulduğu yer gelişimle birlikte yer değiştirir ve implant istenilen noktada durmayabilir. Bu nedenle yaklaşık olarak erkek ve kızlarda 18 yaşına gelmiş olması beklenmektedir. Ancak bazı durumlarda 16-17 yaşında gelişimini tamamlamış, büyümesi durmuş olan hastalarda çok acil durumlarda implant düşünülebilir.

Yaşlı insanlar daha çok diş kaybettiklerinden veya eksik dişleri bulunduğundan ve çene kemiklerinde erimeler olduğundan dolayı diş implantlarına daha çok gereksinim duyarlar.

İmplant Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

İmplant Yapımı Sonrası Gelişebilecek Komplikasyonlar Nelerdir?

Diş implantı sonrası, cerrahi işlem yapıldığı için yüzde ağrı, kızarıklık, sızı,morarma ve şişlik olması oldukça normal bir durumdur. Diş implantı uygulaması çene kemiğine vida ile yapay diş kökü yerleştirilmesi işlemi olduğu için, yapay diş kökünün iyileşme süresi içerisinde komplikasyonlar oluşabilmesi normaldir.  

Gelişen bu komplikasyonların şiddeti yapılan implant sayısına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Tek operasyonda bir adet implant yapımı ile 4 adet implant yapımı arasında farklar olabilmektedir ve çok normaldir. İmplant tedavi sonrası yapılan bakımlar iyileşme süresini en aza indirmek için son derece önemlidir.

İşlem sonrası sıcak ve soğuk yiyeceklerden uzak durmanız gerekmektedir. Hekimizin belirlediği kurallara uymamanız tedavinizi olumsuz etkilediği gibi, implantınızın da başarısız olmasına sebep olabilir. Genel olarak komplikasyonlar kısa sürer. Çok şiddetli olmaz. Alınacak gerekli önlemler ile kısa zamanda azalır ve geçer.

İmplant Hangi Durumlarda Yapılamaz?

Genel sistemik hastalıkları olan hastalar ve çene kemiğine bağlı durumlar olarak iki ayrı grupta incelenebilir. 

Sistemik hastalıklar:

  • Tıbbi yetersizliği olan ve kontrol altında olmayan şeker hastaları, 
  • İleri derecede mental problemleri olan hastalar, 
  • Kemoterapi veya radyoterapi gören hastalar, 
  • Bifosfonat gibi kemik metabolizması üzerine olumsuz etkileri olan ilaçları kullanan hastalar gibi sistemik hastalıklarda implant uygulaması yapılmamaktadır. Bu hastaların tedavilerinin uygun ve implant yapılmaya uygun bir dönemleri oluştuğu zaman implant uygulaması yapılabilir. 

Çene kemiğinin yeterli olmadığı olgularda hastalara implant yapılamamaktadır. Bu durumda ancak ileri implant cerrahisi teknikleri dediğimiz kemik oluşturma teknikleri kullanılarak implant yapılması mümkündür. 

İMPLANT TEDAVİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

İmplant Dişin Ömrü Ne Kadardır?

İmplantın ömrü bir dişin ömrü kadardır. Ancak kendi dişlerimiz de olduğu gibi, implantlarında bakımı aksatılmamalıdır. Düzenli olarak fırçalanmalı, diş ipi ile temizlenmeli ve gargara kullanılmalıdır.

İmplant Uygulaması Sonrası Ağrı Ne Kadar Sürer?

İmplant uygulaması sonrası doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli şekilde kullanmanız halinde herhangi bir problem yaşanmaz.

İmplant Dikişleri Ne Zaman Alınır?

İmplant uygulaması sonrası ağız içine atılan dikişler, hastanın ve yaranın durumuna göre yaklaşık 1 hafta sonra alınır. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle de birlike çoğunlukla kendiliğinden eriyen dikişler tercih edilmektedir.

İmplant Yarası Ne Kadar Zamanda İyileşir?

İmplant tedavisi uygulandıktan sonra hekim, hastaya gereken uyarıları yapar ve hastanın implant iyileşme sürecinde kullanması gereken ilaçları yazar. İmplantın uygulandığı gün anestezinin etkisi geçtikten sonra hasta normal hayatına döner ve yumuşak besin tüketimine başlayabilir. Hastanın iyileşme sürecinde ilaçlarını düzenli kullanması ve ağız sağlığına özen göstermesi bu süreçte en önemli etkenlerden biridir.

Tedavi Olarak İmplant mı Köprü mü Tercih Edilmeli?

Günümüzde teknoloji ile birlikte diş implantını, köprüye göre daha çok tercih ediyoruz. Çünkü köprü uygulamasında hastanın çoğu zaman sağlıklı dişlerinin küçültülmesi gerekmektedir. Ayrıca iki diş arasındaki boşluk köprü ile doldurulduğu zaman köprü gövdesi dediğimiz, eksik dişin olduğu alanda bir süre sonra boşluk oluşmaktadır. Çünkü çene kemiği hiçbir zaman köprü yapıldığı zamanki boyutunda kalmamakta ve erimektedir. Diş etindeki değişimlere bağlı olarakta bu köprülerin belirli sürelerde değişmesi gerekmektedir. 

Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?

Normal koşullarda diş çekiminden 1,5 ila 2 ay bekleme süresinden sonra implant yapılır. Ama bazı uygun koşullar olduğunda diş çekimi ile aynı zamanda implantlar yerleştirilebilir. Hastanın çene yapısı sağlıklı ise ve implant yapılacak bölgede yeterince kemik dokusu varsa çekimden sonra hemen implant uygulanabilir.  Çekilen dişin yerine implant yapılabilmesi için çekim yerinde kist, iltihap,lezyon ya da aktif enfeksiyon bulunmamalıdır.

İmplant Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?

İmplant ve bakım temizliği, normal diş bakım ve temizliği gibidir. İmplantlarında dişler gibi bakımının yapılması, temas noktalarının diş ipi ile temizlenmesi, bakım sırasında arayüz fırçası ve ağız duşu kullanılması önerilmektedir.

İmplant Hangi Maddeden Yapılır?

Günümüzde kullanılan implant çeşitleri,  titanyum veya zirkonyum olarak iki farklı materyalden oluşmaktadır. Titanyumda, titanyum alaşım şeklinde titanyumun içerisine eser miktarda başka maddelerin ilave edilmesi ile oluşturulmaktadır. Zirkonyum da ise, zirkonyum dediğimiz, toksik olmayan, doku dostu bir metalden üretilmektedir.

İmplant Sonrası Beslenme Nasıl Olmalıdır?

İmplant konulduktan sonra bir hafta süreyle (hastanın yapılan implant sayısı ve durumuna bağlı olarak değişmekle birlikte) yumuşak besinler tüketerek beslenmesi önerilmektedir.

İmplant Tedavisi Sırasında Ağrı Olur Mu?

İmplant tedavisi sırasında ağrı olmaz. Günümüzde kullanılan lokal anestezik maddeler hastalarda yüksek derecede his kaybına neden olur ve cerrahi işlem sırasında hasta sadece temas/dokunma hissini hissetmekte ancak acı hissetmemektedir.

Vücudun İmplantları Kabul Etmemesi Gibi Bir Durum Olur mu?

Bu durum çok nadirdir. Özellikle titanyum implantlarda çok nadir de olsa intolerans dediğimiz reaksiyonlar görülebilmektedir. Temel olarak vücudun kabul etmeme durumu kaliteli implantlarda çok nadir rastlanan bir durumdur.

İmplant Üzerine Yapılan Diş Doğal Görünümlü Olur mu?

İmplant üzerine yapılan diş, kesik diş üzerine yapılan porselen dişler gibi doğal diş görünümünde olur. Hastalarımızı hem fonksiyon hem de görüntü olarak tatmin etmektedir.

İmplantların Hepsi Aynı mıdır?

Gün geçtikçe kullanımı artan diş implantlarının farklı marka ve kalitede olanları mevcuttur. Her geçen gün büyüyen sektörde ne yazık ki taklit üretim de artmıştır. Denetimsiz şartlarda üretilen taklit ve sahte implantların tedavide kullanılması kemik erimesine neden olduğundan, hastaların kullanılacak implantları mutlaka araştırması gerekir.

Sahte İmplant Nasıl Anlaşılır?

Günümüzde 1000 adet implant yaptırmak isteyen bir kişi; istediği isim ve şekilde çin, italya ve kore gibi ülkelerde implant ürettirebilmekte ve üretim çoğu zaman denetimsiz olmaktadır. Klinikler de implantın markası bilinmediği için üstüne diş yapılamayan çok sayıda hasta görülmektedir. İmplantların çene kemiği ile kaynaştığı ama markasının bilinmediği durumlarda, bu implantların çıkarılması gerekmektedir. Diğer önemli bir sorunda implantın Magnetic Rezonas, MR uyumlu olmasıdır. MR uyumlu olmayan implantı olan hastalara MR çekilememektedir.

Kaliteli İmplant Nasıl Anlaşılır?

Bu durum çok nadirdir. Özellikle titanyum implantlarda çok nadir de olsa intolerans dediğimiz reaksiyonlar görülebilmektedir. Temel olarak vücudun kabul etmeme durumu kaliteli implantlarda çok nadir rastlanan bir durumdur.

Yerli İmplant Güvenli Midir?

Günümüzde piyasada 1000 lerce implant firması vardır. Bu firmaların bir kısmı kapanmakta ve varlık gösterememektedir. Standartlara uyarak implantları üreten firmalar olduğu gibi birde merdiven altı üretim yapan firmalar vardır. Merdiven altı üretimi, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de olduğu söylenmektedir.  Yerli implantlar güvenli olabilir ama hangi implantın kullanılacağına uzman hekimler tarafından karar verilmelidir.

Özellikle genç hastalarda kullanılacak olan implant markasının, ileriki dönemlerde de piyasada olması önemlidir. Çünkü implantların kemikle uyumu sağlıklı olabilir ama protez altındaki parçaların (özellikle abutment parçaları) değiştirilmesi gerekebilir. Vidalarının değiştirilmesi gerekebilir. Böyle durumlarda implant piyasada yoksa bu implantın üzerine herhangi bir işlem uygulanamadığı için  bu implantların çıkarılması gerekir. Onun için implant tercihinde piyasada rezervinin bulunabilecek seviyede güçlü olduğu bir implant firması tercih edilmelidir.

İmplantın Avantajları/Faydaları Nelerdir?

İmplantın en önemli avantajı kendi doğal dişimize en yakın tedavi seçeneği olmasıdır. Bu nedenle hastalarda hem fonksiyon hem de estetik olarak kendi doğal dişleri gibi kullanabilecekleri bir tedavi seçeneğidir.

İmplant Tedavisi Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

İmplant tedavisi öncesinde hastanın genel sağlık durumunun kontrolü ve D vitamini eksikliğinin olup/olmaması önemlidir. Günümüzde çoğu bireylerde demir eksikliği olduğundan bu nedenle orta yaş üzerindeki hastalarda, implant uygulaması öncesi D vitamini yüksekliğine bakılmalıdır.

İmplant Tedavisi Sonrası İyileşme Döneminde Nelere Dikkat Edilmeli?

İmplant tedavisi sonrası dönemde hekimlerin uyarılarına tam olarak, eksiksik dikkat etmek önemlidir. Yumuşak besinlerle beslenmeye ve ağız hijyeninin sağlanmasına dikkat etmek gerekir.

İmplant Diş Fiyatları Nedir ve Pahalı Bir Tedavi Midir?

İmplant diş fiyatları için kesin bir fiyat aralığı yoktur. İmplant tedavinizin fiyatının belirlenebilmesi için hastanın ağız ve diş muayenesinin yapılması gerekir. İmplant diş fiyatları, özellikle tedavinin uygulandığı kliniğe, kullanılan implantın markasına, doktor tecrübesine ve hastanın ihtiyacına göre değişiklik göstermektedir. 

Diş implantı uygulamaları cerrahi ve uzun süreli işlem gerektirir. Dolayısıyla diğer diş hekimi hizmetlerinden daha yüksek bir harcama gerektirirler. Diş implantı uygulanan hastalarda yapılan bir araştırmada, implant yaptıranlar yaptıkları yatırımın karşılığını aldıklarını ve gerekirse aynı şeyi tekrar yaptıracaklarını belirtmişlerdir. Ağız ve diş sağlığı tedavinizin doğru yapılabilmesi için alanında uzman ve tecrübeli merkezlere başvurmanız son derece önemlidir.

RANDEVU TALEP FORMU

Dentram Diş Klinikleri Uzman Doktorlarından Randevu Almak için Lütfen Formu Doldurunuz

    Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Rıza Metni

    Tercihiniz uyarınca bizimle paylaştığınız kişisel verilerinizi, sizi daha iyi tanıyabilmek ve size özel fırsatlar sunmak için işliyor olacağız. Örneğin, eğitim durumunuz, mesleğiniz, ilgi alanlarınız uyarınca size özel fırsatlar tasarlamamızı ve sunmamızı isterseniz bu bilgilerinizi işliyor ve size özel fırsat/hizmetlerden yararlanmanızı sağlıyoruz. Bizimle bu kapsamdaki kişisel verilerinizi paylaşmak zorunda olmadığınızın belirtmek isteriz.
    Kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen kapsamda işleyebilmemiz için rıza vermek isterseniz kutucuğu işaretleyebilirsiniz.

    - İşlenmesi İstenen Kişisel Veriler: Ürün/hizmetlerimize ilişkin tercih, beğeni ve kullanım alışkanlıklarınız ile ilgi alanlarınız; sizinle olan ilişkimiz kapsamında sağladığınız müşteri işlem bilgileriniz; satın alınan ürün, hizmet süreçlerinde veya anket ve kampanyalarımızda sağladığınız pazarlama bilgileriniz; mesleğiniz; medeni durumunuz, eğitim durumunuz; kimlik ve iletişim bilgileriniz, bize sağladığınız kişisel verilerinizin analizi sonucunda elde edilen verileriniz.
    - Verilerin İşlenme Amaçları: Ürün/hizmetlerimize dair deneyiminizi geliştirmek ve kişiselleştirmek; profilleme, segmentasyon ve pazarlama analizleri süreçlerini yürütmek; müşterilerimizin ihtiyaç, tercih ve ilgi alanlarını anlamak; müşterilerimizin ihtiyaçlarına, tercihlerine ve ilgi alanlarına uygun ürün/hizmetleri sunmak; pazarlama stratejilerimizi belirlemek ve pazarlama faaliyetlerimizin etkinliğini ölçmek.
    - Verilerin Faaliyet Kapsamında Aktarılacağı Taraflar: Yukarıdaki aynı amaçları gerçekleştirebilmek için destek ve hizmet aldığımız tedarikçiler, iş ortaklarımız, grup şirketlerimiz ve üreticiler.

    Kişisel verilerinizi yukarıdaki Rıza Metninde belirtilen kapsamda işlememizi onaylıyor musunuz?

    Dentram Diş Klinikleri'nin tanıtım ve kampanyalarından haberdar olmak için ileti almak ister misiniz?

    Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır